Ahad, 22 Februari 2009

Demam Lak Dahhh...

Salamm semuaa...

Uish! lama dah aku tak menulis dalam blog ni rupanya. Busy sikit kebelakangan ni sebenarnya. Dengan kerja-kerja kat opis yang menimbun, mesyuarat dan kursus sana sini. Balik rumah pun kadang-kadang tu on internet jap je lepas tu terus tido. Nak update blog pun rasa malas. Iskh, dah habis idea ke aku ni?

Sebut pasal kursus, baru-baru ni aku ada pegi kursus 'Undang-undang Kerja Tanah & Bangunan' kat Hotel Brisdale, Kuala Lumpur. Erm, lama gak kursus tu ada la 4 hari 3 malam (16-19hb. Februari 2009). Hehe.. syok memang syok tapi yang tak bestnya balik aje dari kursus, aku terus demam. Hadoii.. Tapi bila fikir pasal kerja, aku datang jugak hari Jumaat tu. Lepas tu pulak semalam (21hb. Februari 2009) aku ada exam Pegawai Tadbir & Diplomatik (PTD) kat Seremban 2. Dah la masa tu demam tengah kuat. Tapi pegi jugakla pasal bukan senang nak dapat peluang macam ni kan. Huhuhu.. Dugaan sungguh.. Harap-harap la lulus. Mana la tau, berlaku keajaiban lak hasil dari dugaan yang diberi. Ewahh..

Okla semua.. rasanya cukup setakat ni aku menulis. Nak rehat jap.. Tak larat dah rasanya. Idea pun tak keluar nak tulis panjang-panjang.. Jumpa lagi di next post. Salamm...

- Rintihan Rasa, 22hb. Februari 2009, 12.21 p.m -

Isnin, 9 Februari 2009

Sudut Kesihatan : Senaman Lidah.. Hehe..

Salamm semuaa...

Hehe.. post kali ni aku nak ajak korang buat senaman sikit. Kalau korang ada berani, jom kita buat senaman lidah sama-sama sambil berhibur. Caranya adalah seperti berikut :

1. Download file lagu ni dan mainkan kat WinAmp / WMP (Klik SINI!)
2. Nyanyi mengikut lirik kat bawah tu.. Hayati betul-betul untuk dapatkan 'feel' yang lebih. Hehe..

-------------------------------------------------------------------------------

Pudhu Pudhu- Dhaam Dhoom Lyrics

yeh
Maca maca nada vida murai maca
We guna give a give a man you wana bang that
Take a Take a another vidai murai maca
We guna kala kala do you wana dung that

Pudhu pudhu vizhigala thiranthathu
Tamila unnakena vithi murai thaka
Adikadhi vizhigalum asaruthu
Manitha unnakena ennakena noka
Mannil pirapathu oru murai thaan
Thinam aadhi kalaipatho pala murai thaan
Nenjil kanbathu nilavoli thaan
Manam kannil kanbadhu
Athiradee Athiradee thaan!

I like the way you do it Daisy ( seri, seri, seri, seri)
You make me wanna go all crazy (ey athu seri athu seri)
I like the way you do it Daisy ( seri, seri, seri, seri)
You make me wanna go all crazy (ey athu seri athu seri)

Pudhu pudhu vizhigala thiranthathu
Tamila unnakena vithi murai thaka
Adikadhi vizhigalum asaruthu
Manitha unnakena ennakena noka

Ah-ha-ha-aha-aha-ha-ha Bang that
Ah-ha-ha-aha-aha-ha-ha Dung that
Ohhh (yeah yeah) Ohhhhhh


Pagal pozhuthu vanthachena pathirudu kanvi
Nadi iravu vanthachena nagarvanum unvi
Idhal Idhalagha nodu thaan anudinam pechu
Viral viralgal yelamume siragugal achu
Motta bhoomiyum thatti parthu
Podu thaalam podu
Vaanam enguma vattam pottu
Kooda vandu nee pottu kattu

Pudhu pudhu vizhigala thiranthathu
Tamila unnakena vithi murai thaka
Adikadhi vizhigalum asaruthu
Manitha unnakena ennakena noka

Pudhu pudhu vizhigala thiranthathu
Tamila unnakena vithi murai thaka
Adikadhi vizhigalum asaruthu
Manitha unnakena ennakena noka
Mannil pirapathu oru murai thaan
Thinam aadhi kalaipatho pala murai thaan
Nenjil kanbathu nilavodi thaan
Manam kannil kanbathu
Athiradee Athiradee thaan!

Pettradu Kai mann azhavu
Kalathoda ulaghazhavu
Pettradu Pettradu
Punitha petru thaayun porulnu
Nee somborihaga thoongi
kidantha unakku yedhu soru?
Nee somborihaga thoongi
kidantha unakku yedhu soru?
Yedu soorchilame sugam
Tharum putham pudhiya payarchi
Yenachu? Meenachi
Vandachu….Poyachu

Yo shortie shortie
Yen ennattai thatti thatti
Elupama maval andha kaangalai paaru
nakkala Mukkala
Tottu kalaparu oru ponnu
peru enna kelu
Vadha pakkam Chennai vandhu paaru
Yo lakka lakka
Me want a chicka chicka
Giva me a looka looka
Me want a shocka shocka
Lakka lakka
Me want a chicka chicka
Giva me a looka looka
Me want a shocka shocka

Veru verugo romantico
Ulaghame tastu
Nodi nodi thaan ponalume
Adadada wastu
Ore oru naal sendralume
Adhu illapachu
Isai muludum kondadinaal viga sirupachu
Moorcham enbadhu undan engum illa
kaiyukale paar
Endan neramum urcham thaan
Archam anbade doorcham doorcham

Maca maca nada vida murai maca
We guna give a give a man you wana bang that
Take a Take a another vidai murai maca
We guna kala kala do you wana dung that

Pudhu pudhu vizhigala thiranthathu
Tamila unnakena vithi murai thaka
Adikadhi vizhigalum asaruthu
Manitha unnakena ennakena noka
Mannil pirapathu oru murai thaan
Thinam aadhi kalaipatho pala murai thaan
Nenjil kanbathu nilavodi thaan
Manam kannil kanbathu
Athiradee Athiradee thaan!

I like the way you do it Daisy ( seri, seri, seri, seri)
You make me wanna go all crazy (ey athu seri athu seri)
I like the way you do it Daisy ( seri, seri, seri, seri)
You make me wanna go all crazy (ey athu seri athu seri)
-------------------------------------------------------------------------------

Kalau korang dapat ikut, tahniah! Korang memang terer dan telah suksess dalam senaman ni. Kalau ada rasa tergeliat lidah sikit2 tu, biasa laaa.. Nama pun bersenam kan. Hehe..


- Rintihan Rasa, 09hb. Februari 2009, 12.10 p.m -

Jumaat, 6 Februari 2009

Transformers 2 – Revenge Of The Fallen

Salamm semuaa…

Korang semua peminat filem Transformers? Ini ada berita baik untuk korang. Filem 'Transformers 2 – Revenge Of The Fallen' dijangka bakal menggegar panggung selewat-lewatnya pada Jun 2009 dan dijangkakan akan menampilkan aksi yang lebih hebat dan menarik berbanding filem Transformers sebelumnya. Teaser Video filem ini juga dah dikeluarkan dan kalau kita tengok, memang ada chance untuk filem ni pecah panggung. Huh! Tak sabar rasanya nak tunggu kemunculan filem ni. Kat bawah ni ada sedikit info mengenai filem ni. Let’s check out this cool stuff!

Title: Transformers 2: Revenge Of The Fallen
Genre: Sci-Fi/Action/Adventure
Directed by: Michael Bay
Written by: Ehren Kruger (Screenplay) & Alex Kurtzman (Story)
Starring: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Isabel Lucas, Rainn Wilson
Movie Release Dates: June 26, 2009

Movie Trailer : Transformers 2 - Revenge Of The Fallen 2009
video

Di Belakang Tabir : Gambar-gambar Semasa Penggambaran





Transformers - More than meets the eye!

- Rintihan Rasa, 06hb. Februari 2009, 01.00 p.m -

Selasa, 3 Februari 2009

Review Lirik & Lagu : Wan Hardiah - Janji Palsu

Salamm semuaa..

Hehe.. Kali ni aku nak ubah selera sikit. Nak cerita pasal lirik lagu lak. Tapi kali ni pasal lagu-lagu yang boleh dianggap 'retro' lak.. Korang semua masih ingat dengan Wan Hardiah? Penyanyi yang pernah popular dengan lagu "Tertutup Buatmu" pada tahun 1995. Selepas lama menyepi, beliau membuat sebuah projek album pada penghujung tahun 90an bersama Dave Andrew menerusi album Under The Influences bersama dengan Prema Lucas, Taheera dan ramai lagi. Memang best album ini. Sebetulnya, Wan Hardiah terlebih dulu mengeluarkan lagu berirama pop jazz sebelum kehadiran Atilia & Noryn Aziz. Bagi yang masih ingat, lagu "Janji Palsu" ni pernah menjadi lagu tema bagi ada satu drama TV tapi aku lupa apa tajuk drama tu. Best gak lagu ni... So, check out this cool song!

-------------------------------------------------------------------------------------



Wan Hardiah - Janji Palsu

Sungguh tak kusangka
Sungguh tak kuduga
Ikatan cinta kita kini terlerai sudah

Rindu yang sering melanda
Kini benci terasa
Setelah kini ternyata dirimu berdusta

Kesetiaan yang kuberi
Kecewa yang ku miliki
Kau dustai diriku dengan janji palsumu

Puaslah sudah hatimu
Melihatku begini
Menderita sepanjang waktu
Mendambakan cinta darimu

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


- Rintihan Rasa, 03hb. Februari 2009, 09.00 p.m) -

Ahad, 1 Februari 2009

Macam-macam : USB Pendrive / Thumbdrive Yang Unik & Canggih!

Salamm semuaa...

Bertemu kembali. Erpkh! Alhamdulillahh.. hehe.. sori tersendawa lak. Aku sebenarnya baru je lepas makan malam ni. Macam biasa bila malam-malam gini takde aktiviti lain yang aku buat selain surf internet. Ermm.. nampaknya, ni adalah merupakan post aku yang pertama bagi bulan Februari ni. Oklah.. untuk kali ni, aku nak cerita tentang USB pendrive / thumbdrive yang boleh aku anggap memang dah menjadi keperluan bagi setiap dari kita pada masa sekarang ni. Dari sekecik-kecik saiz sampailah ke sebesar-besar saiz storan, kegunaan utamanya memang la nak menyimpan data tetapi tahukah korang bahawa pada masa kini pendrive tidak lagi terhad digunakan untuk menyimpan data semata-mata tetapi juga sebagai hiasan atau aksesori yang menarik? Ini disebabkan kepelbagaian rekabentuk penampilan pendrive itu sendiri yang begitu unik dan tersendiri. Contohnya, korang tengok je kat bawah tu..


Thumdrive bentuk kereta Austin Mini.


Thumdrive berbentuk penyepit baju. Jangan guna kat penyidai / ampaian sudah!


Thumbdrive sebagai salah satu komponen 'mini tools' pada pisau lipat.


Thumbdrive berbentuk kaset. Nampak Old skool sikit.. Ehe.


Pendrive berbentuk kaki ayam. Kiok! Kiokkkk!!


Ini thumbdrive bentuk pisang ye. Bukan buah pisang betul..


Pendrive berbentuk picagari. Doktor suka la kot pakai ni!?


Haaa.. yang ini USB hub bukan thumbdrive. Tapi tetap unik sebab berbentuk kaset.


Haaa... yang ini thumbdrive bentuk teddy bear. Tengok tu.. Iskh! Buruk betul bila dah sumbat ke USB port. Tercongok je kat situ!


Hehehe.. ini bentuk thumbdrive yang paling aku suka. memang betul-betul boleh dipanggil 'Thumbdrive'... Hehe..


Sesuai untuk peminat cerita 'Transformers'... Autobots & Decepticons ruless!!


Thumbdrive berbentuk ranting.


Slurrrppp..!! Nampak real je kan. Macam tembikai betul lak. Awas! bukan untuk dimakan! Ehehe..



- Rintihan Rasa, 01hb. Februari 2009, 09.40 p.m -